APK en onderhoud

Bij Korterink kunt u terecht als uw auto toe is aan een APK-keuring en/of onderhoudsbeurt. Wij zijn een door de RDW erkend APK-bedrijf en wij werken met ervaren APK-keuringsmeesters. Daarnaast voeren wij kleine- en grote onderhoudsbeurten uit aan uw auto. Wist u dat u zelf uw afspraak online kunt inplannen?

Wat is het verschil tussen APK en onderhoud?

APK-keuring
Een APK-keuring is een wettelijk verplichte periodieke keuring die - afhankelijk van de leeftijd van uw auto - eens per jaar of minder frequent wordt uitgevoerd. Tijdens de keuring is er geen sprake van onderhoud en dus betekent een APK-keuring niet dat u een jaar zonder onderhoud rijdt.

Onderhoud
Tijdens een onderhoudsbeurt komen niet alleen de veiligheids- en milieuaspecten van uw auto aan bod. Bij het uitvoeren van een beurt worden ook zaken gecontroleerd en onderhouden die een defect of schade aan uw auto of motor kunnen veroorzaken.

Wist u dat het rijden zonder APK verboden is? Houdt dus goed in de gaten wanneer de APK-vervaldatum is (deze vindt u op uw keuringsrapport of via de site van de RDW). Plan direct online een afspraak in!