Ruim 50 jaar historie

“Henk Korterink opent de deuren van Autobedrijf Korterink”, kopte de krant ruim 50 jaar geleden. Wat in 1967 met de verkoop van gebruikte auto’s begon, groeide al snel door naar een dealerschap van Toyota. Vervolgens werden na de komst van SKODA, ook Ford en het officiële dealerschap van Suzuki aan het merkenportfolio toegevoegd. Inmiddels is Autobedrijf Korterink, met de fraaie nieuwe vestiging in de Lichtmis en de recentelijk nog verbouwde vestiging in Zwolle en Korterink Autoschade uw mobiliteitsaanbieder in de regio Zwolle/Meppel/Staphorst

Hoe het allemaal begon
Henk Korterink begint in 1967 in een schuur met de verkoop van gebruikte auto’s van uiteenlopende merken. Dat ondernemen in het bloed zit, bleek al snel: al in 1968 werd het wegens ruimtegebrek tijd om uit te breiden. Henk Korterink kocht een weiland richting de Lichtmis en besloot hier zijn bedrijf te vestigen. Het autoaanbod groeide en in 1970 werd Korterink officieel Toyota-dealer. Daarmee werd ook de verkoop van nieuwe auto’s een feit!

ŠKODA Korterink aan de Lichtmis
In 1991 breidde Korterink uit op de Lichtmis. Deze locatie leende zich met zijn ligging aan de A28 perfect voor een tankstation dat nog hetzelfde jaar nog werd geopend. Ook werd ŠKODA in 1999 het tweede merk van het autobedrijf.

ŠKODA Korterink Zwolle
De vraag uit Zwolle naar een ŠKODA-dealer met ervaring en servicegerichtheid nam toe. Daarom besloot Korterink om verder uit te breiden en een tweede vestiging te openen in Zwolle. Daar kunt u sinds 2002 terecht op de Marslanden voor nieuwe- en gebruikte auto's, service, reparatie en onderhoud.
Weer een jaar later (2003) werd het derde merk Ford aan de merkenportfolio toegevoegd. De Toyota-vestiging in Rouveen kreeg niet alleen het merk Ford erbij. Sinds 2016 mag Autobedrijf Korterink zich ook officieel Suzuki-dealer noemen. Hiermee is autobedrijf Korterink actief met 4 populaire automerken.

Nieuwbouw de Lichtmis
In 2017 opende Korterink naast het bestaande pand een gloednieuw (ŠKODA-)gebouw aan de Lichtmis. Korterink Rouveen verhuisde na een grondige verbouwing eveneens naar de Lichtmis waar vanaf nu alle merken onder één dak zijn gevestigd. Met een schitterende zichtlocatie aan de A28 is dit pand een eyecatcher van formaat.

Het 50-jarig bestaan van ons familiebedrijf danken wij met name aan u als klant. Ook in de toekomst staat autobedrijf Korterink daarom voor u klaar als mobiliteitsaanbieder waarbij voor ons uiteindelijk maar een ding telt: maximale klanttevredenheid!