50 jaar ervaring

Waar het allemaal begon
Henk Korterink begint in 1967 in een schuur met de verkoop van gebruikte auto’s van uiteenlopende merken. Dat ondernemen in het bloed zit, bleek al snel: al in 1968 werd het wegens ruimtegebrek tijd om uit te breiden.

Eén jaar later
Korterink kocht een weiland richting de Lichtmis en besloot hier zijn bedrijf te vestigen. Het autoaanbod groeide en in 1970 werd Korterink Toyotadealer.  Nu was ook de verkoop van nieuwe auto’s een feit! 

ŠKODA Korterink aan de Lichtmis
In 1991 breidde Korterink uit op de Lichtmis. Deze locatie leende zich met zijn ligging aan de A28 perfect voor een tankstation dat hetzelfde jaar nog werd geopend. Ook werd ŠKODA in 1999 het tweede merk van het autobedrijf.

ŠKODA Korterink Zwolle
De vraag uit Zwolle naar een ŠKODA-dealer met ervaring en servicegerichtheid nam toe. Daarom kunt u sinds 2002 terecht op de Marslanden voor nieuwe en gebruikte auto's, service en onderhoud!

Ford en Suzuki in Rouveen
In 2003 werd het derde merk Ford aan de merkenportfolio toegevoegd. De Toyotavestiging in Rouveen kreeg niet alleen het merk Ford erbij, maar sinds 2016 mag Autobedrijf Korterink zich ook officieel Suzuki-dealer noemen.

Nieuwbouw de Lichtmis
In 2017 opende Korterink naast het bestaande pand een gloednieuw gebouw aan de Lichtmis. Korterink Rouveen nam ook plaats aan de Lichtmis; vanaf nu alle merken onder één dak. Vestiging Zwolle blijft ongewijzigd.