Autobedrijf Korterink 50 jaar lid van BOVAG

27 mei 2021

Autobedrijf Korterink met vestigingen in Zwolle en aan de Lichtmis viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: dit autobedrijf is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van Levien Meirersonne van BOVAG, ontvingen Gerben, Arjan en André Korterink als eigenaren van autobedrijf Korterink een speciale oorkonde.

Autobedrijf Korterink staat al meer dan een halve eeuw bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus BOVAG account adviseur Levien Meirersonne. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, autobedrijf Korterink biedt dat bij uitstek. En is mede daarom al 50 jaar aangesloten bij BOVAG.’

Historie

Autobedrijf Korterink werd in 1967 opgericht door Henk Korterink. De garage bestond aanvankelijk alleen uit het werkplaatsgedeelte (een oude schuur bij een woonhuis). Een paar jaar later werd aan de Oude Rijksweg 482 een nieuwe garage gebouwd compleet met showroom. Vanaf dat moment kreeg Autobedrijf Korterink ook het dealerschap van het toen nog nieuwe merk Toyota. Later kwamen daar het dealerschap voor SKODA en Suzuki bij. Een aantal jaar geleden namen de gebroeders Korterink de garage over van hun vader en is de garage uitgegroeid tot een onderneming waar zowel de zakelijke als particuliere klant terecht kan voor zowel het onderhoud als de aankoop van een auto of bedrijfsauto, schadeherstel en leasing. Inmiddels is Autobedrijf Korterink de mobiliteitsaanbieder in de regio Zwolle/Meppel/Staphorst.

Autobedrijf Korterink is BOVAG Lid sinds 1971

BOVAG bestaat zelfs sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken in het Utrechtse café-restaurant Noord-Brabant over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.