De high-performance KODIAQ RS

13 december 2018

Het is de eerste SUV van ŠKODA die de trotse letters RS draagt, het kenmerk van de sportiefste modellen van het Tsjechische merk.

De high-performance KODIAQ RS heeft veel accenten in hoogglans zwart die het sportieve uiterlijk van het nieuwe SUV-topmodel benadrukken. De brede, driedimensionale grille van de KODIAQ RS die in hoogglans zwart is uitgevoerd, zorgt voor wat in Duitsland zo mooi ‘Überholprestige’ wordt genoemd. De dakrails, raamomlijsting en buitenspiegels zijn eveneens uitgevoerd in sportief zwart. Daarnaast biedt ŠKODA bij de KODIAQ RS voor de eerste keer de metallickleur Race Blue aan. Ook benadrukt de grille het sportieve karakter van de grote SUV. Kortom, het ontwerp biedt een emotioneel samenspel van elegante lijnen, sportieve contouren en SUV-typische robuustheid.

Krachtpatser

De SUV is het eerste lid van de RS-familie die beschikt over het nieuwe, moderne RS-logo met een rode ‘v’ voor Victory. Het embleem prijkt prominent in de grille en op de achterkant van de auto.De robuustheid komt ook terug in het motorvermogen. De ŠKODA KODIAQ RS zal namelijk over 176 kW/240 pk beschikken.

Nieuw ontworpen bumpers

ŠKODA heeft speciaal voor de KODIAQ RS nieuwe bumpers ontwikkeld. Standaard full-led-koplampen met een kristallijnen uiterlijk zorgen letterlijk en figuurlijk voor een zelfverzekerde uitstraling. De achterzijde is voorzien van een reflector die over de gehele breedte van de KODIAQ RS loopt – een typisch kenmerk van alle ŠKODA RS-modellen. Twee markante uitlaatpijpen zijn duidelijk zichtbaar onder de achterbumper.

Eerste ŠKODA met standaard 20 inch lichtmetalen velgen

De KODIAQ RS is de eerste ŠKODA met standaard 20 inch lichtmetalen velgen. De antracietkleurige velgen Xtreme sluiten naadloos aan bij het rijpotentieel van de ŠKODA KODIAQ RS. Eveneens ontworpen voor uitzonderlijke prestaties is het remsysteem met 17 inch remschijven en de goed zichtbare rode remklauwen.

Wilt u meer informatie wij vertellen u er graag meer over!