De Toyota GR Supra: de legende keert terug

16 januari 2019

Toyota onthult op de North American International Auto Show (NAIAS) 2019 in Detroit de volledig nieuwe Toyota GR Supra, de vijfde generatie van Toyota’s legendarische sportauto Supra en het eerste GR-model dat geproduceerd wordt door Toyota GAZOO Racing en wereldwijd leverbaar is. De nieuwe Toyota GR Supra is een sportauto in zijn puurste vorm, uitgerust met een voorin geplaatste zescilinder lijnmotor met 250 kW/340 pk en achterwielaandrijving. Het maximale koppel bedraagt 500 Nm bij 1.600-4.500 toeren per minuut. De eerste leveringen aan klanten beginnen in oktober 2019 met keus uit twee uitvoeringen, de Legend en Legend Premium. De prijzen starten bij € 81.995,- en online reserveren kan vanaf vandaag op Toyota.nl.

De nieuwe Toyota GR Supra is voorzien van een 3,0-liter zescilinder-in-lijn, uitgerust met een twin-scroll turbo en gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. De GR Supra trakteert zijn bestuurder op veel koppel, ongeacht de snelheid waarmee gereden wordt. Dankzij de sportieve combinatie van een korte wielbasis, een grote spoorbreedte, een laag gewicht, een extra stijve carrosserie en een laag zwaartepunt, ervaart de bestuurder een opwindende mix van kracht en wendbaarheid en een uiterst precieze ‘handling’. De GR Supra biedt ongefilterd rijplezier en is in dat opzicht een waardige opvolger van eerdere generaties Supra en hun geestelijke vader, de zeldzame Toyota 2000GT uit eind jaren 60. 

Lay-out van een klassieke sportauto

De Toyota GR Supra is overduidelijk een Supra. Het design aan de voor- en achterzijde en vooral de vorm van de geïntegreerde achterspoiler doen denken aan de vierde generatie Supra terwijl de langgerekte motorkap, het compacte passagierscompartiment en het ‘double-bubble’-dak verwijzen naar de Toyota 2000GT. De overeenkomsten met eerdere generaties Supra gaan verder dan alleen het design. Traditiegetrouw rust Toyota de nieuwe GR Supra uit met een voorin geplaatste zescilinder lijnmotor en achterwielophanging, de lay-out van een klassieke sportauto en een die je nog maar zelden tegenkomt bij huidige auto’s.  

Perfecte gewichtsverdeling
Het designthema ‘Condensed Extreme’ van de GR Supra refereert aan de drie basiselementen van Toyota’s nieuwe sportauto, namelijk een korte wielbasis, forse wielen en een grote spoorbreedte. Opmerkelijk is dat de wielbasis korter is dan die van de Toyota GT86 en de wielen groter. Het design levert een bijdrage aan de optimale neer- en opwaartse kracht van de GR Supra evenals zijn perfecte gewichtsverdeling van 50/50. Een voorbeeld is het ‘double bubble’-dak dat de wind beter geleid dan een regulier dak zonder dat hoofdruimte verloren gaat.


Hogedefinitie-instrumentarium met toerenteller met 3D-effect
De cockpit van de Toyota GR Supra combineert traditionele GT-kenmerken met hedendaagse functionaliteit en is dusdanig ontworpen dat de bestuurder zich volledig kan focussen op het rijden. Hierbij hebben de interieurdesigners zich laten inspireren door de sportieve lay-out van eenpersoonsraceauto’s. Het slanke dashboard is voor een extra goed zicht op de weg laag gepositioneerd. En voor een snelle bediening zitten de belangrijkste functies onder handbereik. De portierbekleding en zijkanten van de middenconsole zijn uitgerust met zachte kniebeschermers. Voor de vorm hiervan hebben de designers gebruikgemaakt van de race-ervaring van Toyota GAZOO Racing. Het met leder beklede 3-spaaks sportstuur met schakelpaddles biedt excellente grip en is voorzien van verschillende bedieningsfuncties. De bestuurder beschikt verder over een Head-Up Display zodat hij zijn ogen te allen tijde op de weg kan houden. De toerenteller met 3D-effect bevindt zich centraal in het 8,8-inch hogedefinitie-instrumentarium en daarmee recht voor de bestuurder. De digitale weergave van de snelheid is links te vinden. Aan de rechterkant worden navigatie en infotainment getoond.

Launch Control en VSC met speciale track-stand
Het kloppend hart van de GR Supra is een 3,0-liter zescilinder lijnmotor met een vermogen van 250 kW/340 pk en een maximaal koppel van 500 Nm. De motor is voorzien van een twin-scroll turbocharger, high-precision direct fuel injection en Variable Valve Control. De grote hoeveelheid koppel bij lage toerentallen is toonaangevend in het segment. De krachtige lijnmotor staat garant voor een uitgebalanceerde, vloeiende en lineaire versnelling en is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie met extra korte schakelwegen wanneer in lagere versnellingen gereden wordt. Indien wenselijk kan de bestuurder ook schakelen met paddles achter het sportstuur. De rijstanden waaruit de bestuurder kan kiezen, zijn Normal en Sport. In deze laatste stand worden het motorgeluid, de schakelwegen en de demping nog sportiever. Een speciale Launch Control-functie maakt het mogelijk om vanuit stilstand met maximale tractie te accelereren; in slechts 4,3 seconden rijdt de GR Supra 100 km/uur. Vehicle Stability Control (VSC) is uitgerust met een speciale track-stand. Hiermee wordt de invloed van het systeem gereduceerd. De bestuurder heeft hierdoor zelf meer controle over de dynamische prestaties van de GR Supra.

Legend en Legend Premium
Toyota levert de nieuwe GR Supra als Legend en Legend Premium. De complete standaarduitrusting omvat onder andere een actief gestuurd differentieel, Adaptive Variable Suspension en 19-inch gesmede lichtmetalen wielen. Het sportstuur is met leder bekleed en de zescilinder lijnmotor komt met een simpele druk op de startknop tot leven. De adaptieve koplampen maken gebruik van LED-technologie, evenals de achterlichten en dagrijverlichting. Ook een regensensor en achteruitrijcamera zijn standaard. De sportstoelen zijn bekleed met alcantara en bovendien elektrisch verstelbaar, inclusief de lendensteun. De GR Supra is verder uitgerust met een audiosysteem met tien speakers, een 8,8-inch display en een navigatiesysteem. Qua actieve veiligheid is de GR Supra voorzien van onder meer een Blind Spot Monitor, Lane Change Departure Alert en Rear-Cross Traffic Alert. De Legend Premium voegt hier onder andere zwart lederen bekleding, een JBL-audiosysteem met twaalf speakers, een Head-Up Display en een draadloze oplader voor de nieuwste smartphones aan toe.

Exclusieve uitvoering: A90 Edition
De eerste 900 Europese kopers van een GR Supra profiteren van een aantal voordelen waaronder toegang tot een exclusief experience-programma. Om de terugkeer van de legendarische naam Supra te vieren, introduceert Toyota een extra exclusieve uitvoering, de A90 Edition. A90 is de interne code die Toyota voor de GR Supra gebruikt; eerdere generaties zijn de A40/A50, A60, A70 en A80. Deze speciale GR Supra is uitgevoerd in de kleur Matt Storm Grey. De lichtmetalen wielen zijn voor de gelegenheid zwart gespoten terwijl het interieur is uitgevoerd in rood leder. De GR Supra A90 Edition is gebaseerd op de Legend Premium uitvoering en heeft in Europa een zeer gelimiteerde oplage van 90 stuks. Voor  Europa is deze uitvoering al uitverkocht.