Houd uw auto juist nu in topconditie

26 januari 2021

De coronacrisis houdt ons ook in 2021 helaas nog in haar greep. Ook voor uw auto geldt dat deze in veel gevallen minder wordt gebruikt. En stilstand betekent in veel gevallen achteruitgang. Doordat veel mensen meer thuis moeten blijven, staat de auto immers ook vaker en langer stil. Een paar dagen is uiteraard geen probleem, maar weken van stilstand vraagt toch veel van uw auto. Autobedrijf Korterink houdt u graag mobiel met hoogwaardig onderhoud. Zo kunt u blijven vertrouwen op de probleemloze werking van uw auto!

Voor een goed onderhouden auto is een stilstand van drie weken geen probleem, maar door de coronacrisis staan sommige auto’s veel langer stil. Door het thuiswerken worden er immers geen woon-werk kilometers gereden. Door de strengere maatregelen die sinds december van kracht zijn, zijn er ook geen ritjes meer naar de sportclub of bezoekjes aan vrienden en familie. Toch adviseren wij je auto minimaal één keer in de week te gebruiken om problemen te voorkomen. Misschien is de supermarkt op fietsafstand, maar kies dan toch een keer de auto als je hem niet meer dagelijks gebruikt. Dit voorkomt misschien een uitgeputte accu, vastzittende remmen of ‘’vierkante’’ banden. Vergeet niet een extra rondje te rijden zodat de motor goed warm wordt.

Minder onderhoud aan je auto door coronavirus is niet verstandig


Door het coronavirus geldt voor de meeste mensen dat ze ook dit jaar minder zullen rijden. Het is echter niet zo dat uw auto daardoor ook minder onderhoud nodig heeft. Voor onderhoud geldt een interval op basis van kilometers óf aantal maanden, wat zich als eerste aandient. Over het algemeen vraagt elke auto om een jaarlijkse onderhoudsbeurt. En vergeet ook niet de distributieriem. Deze moet worden vervangen bij een bepaalde kilometerstand, maar ook na bijvoorbeeld vijf jaar of tien jaar. Staat jouw auto stil en wil je technische problemen voorkomen? Plan dan een onderhoudsbeurt, dan heb je meteen een reden om de auto te gebruiken.

Een nieuwe accu bij autobedrijf Korterink


Je ziet het misschien niet, maar ook als een auto stilstaat wordt er stroom verbruikt door allerlei slapende componenten. Zelfs het klokje of temperatuurweergave zorgt voor een kleine stroomafname en kan voor een lege accu zorgen. Hoe kun je dit voorkomen? Door bijvoorbeeld een druppellader aan de accu te hangen. Hierdoor worden alle stille verbruikers voorzien van stroom en wordt de accu toch langzaam opgeladen.

Banden slijten ook bij stilstand


Eerst maar eens een hardnekkig misverstand uit de wereld helpen: banden slijten wel degelijk bij stilstand. Indien de auto continu op dezelfde plek staat, raken de banden op het onderste deel afgevlakt en dat leidt tot ‘’vierkante’’ banden. Je kunt je voorstellen dat het rijden met dit soort banden niet meer comfortabel is. Ons advies is om de banden goed hard op te pompen. Als je niet met de auto gaat rijden probeer hem dan in ieder geval wel elke week op een andere plek neer te zetten. Misschien liggen uw winterbanden ook nog in de opslag. Overweeg om ze toch te laten monteren want zodra maatregelen versoepelen, kan het zo maar weer zijn dat uw auto (onder winterse omstandigheden) weer startklaar moet staan. Plan eenvoudig online een afspraak om winterbanden te laten monteren!

Goede remmen zijn van levensbelang


Als een auto lang stilstaat kunnen de remschoenen van de handrem vast gaan zitten, maar dan hebben we het over een periode langer dan twee maanden. En zelfs wanneer dit gebeurt, komen ze los wanneer je wegrijdt. Als de auto op een vlakke ondergrond geparkeerd staat, kun je deze ook in de eerste versnelling zetten in plaats van de handrem. Zeker bij vorst is dit aan te raden. Wat je ook vaak ziet bij langdurige stilstand zijn roestige remschijven. Dit is slechts oppervlakkige roest en maakt helemaal niets uit. Zodra je weer gaat rijden en een paar keer hebt geremd is de roest alweer verdwenen.

Accessoires voor uw auto voordelig gemonteerd: 10% korting op trekhaken en allesdragers!


Wist u dat wij een uitgebreide collectie accessoires hebben voor elk model? Stuk voor stuk uitvoerig geteste en kwalitatief hoogwaardige items die speciaal voor uw auto zijn ontworpen. Denk eens aan een trekhaak met fietsendrager. In onze webshop kunt u alles vinden om uw auto naar uw smaak aan te kleden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Redenen om naar ons als erkende ŠKODA-dealer Korterink te gaan

 

  • 4 jaar reparatiegarantie: Bij ŠKODA krijgt u vanaf nu 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die wij aan de auto verrichten
  • Gratis hulp onderweg: Bij elke onderhoudsbeurt die wij uitvoeren, verlengt u automatisch de mobiliteitsgarantie van uw ŠKODA in heel Europa
  • Echt vakmanschap:De ŠKODA-dealer is dé partner voor onderhoud en reparatie. Hier vindt u namelijk tot in de puntjes getrainde technici die elke ŠKODA perfect kennen
  • Veelzijdig onderhoud:Je kan bij de ŠKODA dealer ook terecht voor ruit- vervanging, ruitreparatie, bandenvervanging én voor schadeherstel. Wel zo makkelijk: alles op één adres