Kwaliteitssensatie in de nieuwe ŠKODA Octavia

11 maart 2021

Hij staat al weer een tijdje in de showroom van autobedrijf Korterink in Zwolle en aan de Lichtmis: de nieuwe Octavia. Al sinds jaar en dag is de Octavia een van de belangrijkste modellen van ŠKODA. Het model geniet een grote populariteit dankzij de enorme ruimte, de comfortabele rijeigenschappen en de royale standaarduitrusting gekoppeld aan een gunstige prijs. Ook de nieuwste editie blinkt hierin uit. Maar de nieuwe Octavia biedt nog veel meer. Wat? Dat leest u in onze test!

De ŠKODA Octavia heeft hightech techniek aan boord

Heel vertrouwd en tegelijkertijd toch heel erg nieuw. Die kwalificatie sluit mooi aan bij de eerste aanblik van deze elegante auto. Wij rijden met de demonstratie-auto van autobedrijf Korterink in First Edition-uitvoering met fijne 1.5 TSI-motor en handgeschakelde zes versnellingsbak. Een heerlijke combinatie waarmee het snel, comfortabel en toch zuinig rijden is. Overigens startte ŠKODA ook voor de Octavia met een elektrificatieprogramma. Dat resulteert in de keuze voor een ‘mild hybrid’ met startergenerator (i.c.m de 1.0 TSI-motor) en een plug-in hybride model met 204 pk sterke aandrijflijn en een volledige elektrische actieradius van maximaal 55 kilometer. Maar ook de geteste 1.5 TSI is beslist een moderne motor met volop power en trekkracht. Met de nieuwe hightech aandrijflijnen is de Octavia hoe dan ook uitstekend bediend.

Dankzij de ruime keuze rijdt u bij autobedrijf Korterink altijd met een Octavia weg die bij u past

Zodra je bent ingestapt overvalt je in de nieuwe Octavia een enorm gevoel van kwaliteit. Alles wat je vastpakt of aanraakt is voorzien van ‘soft touch’ bekleding. De knopjes voelen stevig aan en in deze First Edition uitvoering is zelfs gedeeltelijke alcantara bekleding van het dashboard (!) standaard. Het versterkt het hoogwaardige gevoel dat de Octavia je geef. Voor je neus een volledig digitaal dashboard met verschillende lay-outs en rechts daarvan een grootbeeld navigatiescherm inclusief audio- en talrijke andere bedieningen. Het werkt mooi snel, ziet er prachtig uit en de grafische kwaliteit is hoog. Waar men niets aan veranderd heeft, is het enorme ruimte aanbod! Vier of vijf volwassenen hebben riant de plek en ook de bagageruimte is enorm. Echt een groot pluspunt van de Octavia en qua ruimte-aanbod is er maar moeilijk een concurrent te vinden die voor deze prijs hetzelfde biedt. Wat dat betreft blijft een Combi- versie een perfecte auto voor iedereen die prijs stelt op (veel) ruimte!

Bij autobedrijf Korterink is de Octavia direct uit voorraad leverbaar

Wilt u snel op pad met de nieuwe Octavia? Dat kan! Wij leveren verschillende uitvoeringen rechtstreeks uit onze eigen voorraad. Zo kunt u snel op pad met de ruimste, meest representatieve en bovendien erg mooi afgewerkte Octavia. Nieuwsgierig? Maak een afspraak voor een proefrit of nadere kennismaking in onze showroom!