Maak kennis met de ŠKODA Enyaq bij autobedrijf Korterink

30 april 2021

De ŠKODA Enyaq is een auto waar heel veel mensen reikhalzend naar hebben uitgekeken. Bij autobedrijf Korterink in Zwolle en Rouveen zijn we dan ook bijzonder gelukkig dat de auto nu in onze showrooms is gearriveerd en beschikbaar is voor een proefrit. De volledig elektrisch aangedreven Enyaq is in eerste instantie beschikbaar als iV60 en als krachtiger iV80 uitvoering. Wij maakten een proefrit met de ŠKODA Enyaq iV60-uitvoering en doen daar met veel plezier verslag van!

Aangename vormgeving en veel ruimte in de ŠKODA Enyaq

Niet voor niets staat deze elektrische auto van ŠKODA zo in de spotlights. Dit nieuwste model lijkt dan ook alles mee te hebben. Dat start al met de aangename vormgeving. De Enyaq is een sierlijke SUV met bijna hetzelfde formaat als de onlangs gefacelifte Kodiaq. De indrukwekkende neus met prominente grille, de fraaie vormgeving met hoge taillelijn, de grote wielen (minimaal 19 inch is standaard) en de verfijnde achterzijde maken het een auto die uiterst aangenaam op het netvlies brandt. Het SUV-concept garandeert bovendien een enorme binnenruimte. Net als alle andere ŠKODA-modellen is ook voor de Enyaq de binnenruimte een echt USP. Doordat het accupakket onder het interieur is ingebouwd, heb je hier op geen enkele wijze hinder van. Ook de kofferruimte is riant zodat een lange reis geen probleem hoeft te zijn. Met de Enyaq heeft autobedrijf Korterink dus een riante elektrische SUV in huis met volop handige gebruiksmogelijkheden.

Een zeer hoogwaardige ambiance kenmerkt deze elektrische ŠKODAZodra je bent ingestapt, word je omringd door een verfijnd afgewerkt interieur waarbij er merkbaar aandacht is besteed aan de afwerking. Als je wat je ziet of aanraakt heeft een prettige ‘touch’ en met de keuze van een specifieke interieurambiance kan je de Enyaq aankleden naar je eigen smaak. Wij rijden de Enyaq met ‘Lodhe’ interieur waardoor er een huiselijke sfeer heerst. Het dashboard is prachtig afgewerkt en wordt gedomineerd door een zeer fors multimediascherm waar heel veel functies op slimme wijze zijn ondergebracht. Wie het systeem eenmaal ‘in de vingers’ heeft, kan er binnen de kortste tijd mee lezen en schrijven. Met de fraaie vormgeving en hoogwaardige afwerking voel je je al snel thuis in het interieur van de ŠKODA Enyaq. Met een druk op de startknop en het miniscule pookje in ‘D’ zet de auto zich geruisloos in beweging. De 180 pk sterke iV60-uitvoering heeft daarbij meer dan voldoende power om op ontspannende wijze onderweg te zijn. De rijeigenschappen zijn verder meer dan goed te noemen. De bediening van de auto is intuïtief en dat  verhoogt het rijplezier nog eens aanmerkelijk. Ook qua actieradius weet deze uitvoering al goed te overtuigen. Met een normale rijstijl is een actieradius van 300 tot 400 kilometer goed mogelijk. De iV80-uitvoering kan zelfs tot 500 kilometer rijden met 1 acculading. Is de accu leeg, dan is ‘gewoon’ laden tot 11 kW goed mogelijk en op de snellader optioneel tot 100 kW. Zo kan je snel weer op pad en behoort ‘laadstress’ definitief tot het verleden.

Gunstige leasetarieven en volop keuzemogelijkheden kenmerken de Enyaq

Om de keuze voor een Enyaq nog aantrekkelijker te maken, hanteert ŠKODA-dealer Korterink aantrekkelijker leaseprijzen. Ook met private lease is de auto al vanaf € 599,- per maand beschikbaar. Kopen kan vanaf € 40.780,- en voor dat geld staat er een uiterst volwassen en compleet uitgevoerde auto voor de deur die in alle opzichten overtuigt. Wil je zelf de kwaliteiten van deze ŠKODA ervaren? Reserveer dan een proefrit!