Op stap met de nieuwe Suzuki Across

08 april 2021

Speciaal voor u maken wij een uitgebreide testrit met de nieuwe Suzuki Across. Deze royale en standaard vierwiel aangedreven SUV is het nieuwe topmodel van Suzuki. Met zijn royale standaarduitrusting, plugin hybride aandrijving en volop ruimte voor een compleet gezin, neemt de Suzuki Across een unieke plaats in de markt in. Wij testen voor u de Suzuki Across die nu beschikbaar is in onze showroom!

Hoogwaardige looks voor de nieuwe SUV van Suzuki

Wie oog in oog staat met deze nieuwste aanwinst binnen de Suzuki collectie, kan niet anders dan de conclusie trekken dat Suzuki met de nieuwe Across een stoere, royale en goed ogende SUV op de weg heeft gezet. Overigens wordt er geen geheim van gemaakt dat het model nauw verwant is aan de Toyota RAV4. Maar toch heeft de Across dankzij een compleet andere neus en een reeks andere kleine styling details een compleet eigen gezicht. In het chique donkerblauw metallic (standaard!) oogt de auto opvallend hoogwaardig en heeft deze een voorname uitstraling. Eveneens standaard zijn grote 19 inch lichtmetalen velgen die in twee kleuren zijn uitgevoerd. Al met al staat hier een auto waar je simpelweg indruk mee maakt. Getuige de vele bewonderende blikken onderweg is die bewering zeker geen loze kreet!

Standaard tot wel 75 kilometer volledig elektrisch rijden met de Suzuki Across

Wie instapt en de auto start, zal niets horen. Dat komt door de vooruitstrevende aandrijflijn die de fraaie koets van de Suzuki Across herbergt. Naast een moderne 2,5 liter benzinemotor zijn er twee elektromotoren actief die hun energie halen uit een oplaadbaar 18,8 kW-batterijpakket. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 75 kilometer volledig elektrisch te rijden. Wie frequent ‘plugt’ zal opmerken dat je heel veel en heel vaak volledig elektrisch kan rijden. De Suzuki Across rijdt namelijk net zo lang elektrisch totdat de accu’s (bijna) leeg zijn. Ook als je fel accelereert blijft de auto in de EV-modus. Pas daarna (en dat is in de praktijk na zo’n 65/70 kilometer) schakelt de brandstofmotor in. Vanaf dat moment gedraagt de auto zich als een ‘normale’ hybride. Het levert in de praktijk een gemiddeld brandstofverbruik op van rond de 1 op 30 als je de batterij frequent oplaadt. Dit drukt het totaalverbruik aanmerkelijk waardoor dit soort extreem zuinige waarden haalbaar zijn! Overigens is het systeemvermogen maar liefst 306 pk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Suzuki Across fantastisch presteert. Een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 6,0 seconden zegt wat dat betreft genoeg!

‘Fully loaded’ is de standaard bij de Suzuki Across

Suzuki maakt met de Across de oude bewering dat Japanse auto’s heel compleet zijn uitgevoerd voor de volle 100% waar. Op twee speciale kleuren na (metallic lak is overigens zoals gemeld gewoon standaard) valt er verder weinig te kiezen. En dat hoeft ook niet want alles is standaard! Van een verwarmd stuurwiel tot audio-systeem, van elektrisch verstelbare stoelen tot stoelverwarming voor en achter, alles is standaard. De gedeeltelijk met leer beklede sportstoelen zitten heerlijk en je kijkt uit op een dashboard dat eveneens met leer is bekleed en is afgewerkt met rode stiksels. Het geheel zit logisch in elkaar waardoor je binnen no-time vertrouwd bent met de Suzuki Across. Het gaat te ver om hier alle standaard features van de Suzuki Across op te noemen maar neem van ons aan dat de lijst bijna onuitputtelijk is!

Kwaliteitsgevoel in het luxe interieur

Eenmaal onderweg met deze auto, ervaar je een echt ‘king of the road’ gevoel. Je zit prettig hoog waardoor je makkelijk over het verkeer kijkt. Alles wat je aanraakt, voelt stevig en hoogwaardig aan en bevestigt de indruk dat Suzuki heel veel werk heeft gemaakt van de fraaie afwerking. Dit is een auto die heel ‘premium’ aanvoelt en dat is een groot compliment! Wil je meer weten over de Across? Neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs. Wij staan u graag te woord!

Meer informatie? Klik dan hier!