Opvallende rentree

21 juni 2019

De Corolla is terug van weggeweest. Na twee generaties Auris pakt Toyota echt uit met deze nieuwste editie van misschien wel de meest bekende Japanse auto die ooit is geproduceerd. Met z’n indrukwekkende en ragfijn gestileerde neus, brede ‘heupen’, grote wielen en fraai ontworpen achterzijde is de nieuwste Corolla een opvallend gelijnde en zeer strakke auto. Autobedrijf Korterink laat u graag kennismaken met deze nieuwe Toyota!

Zelfverzekerd
Je kunt alles zeggen van voorgaande generaties van de Toyota Corolla maar niet dat het een ‘koppendraaier’ was. Integendeel, de Corolla kocht je vanwege z’n welhaast legendarische betrouwbaarheid, oerdegelijke constructie en praktische gebruiksgemak. Een succesvol recept overigens want de Corolla is inmiddels miljoenen keren geproduceerd. Ook de Auris (hoewel al een stuk spannender qua lijnvoering) borduurde voort op het succes van de Corolla. Met deze editie tapt Toyota echter uit een heel ander vaatje. Rijdynamiek, uitstekende looks en vooruitstrevende techniek moeten de Corolla een toppositie in zijn segment bezorgen. Of dat gaat lukken? Wij weten wel zeker!

Modern
Wij testen de handgeschakelde 1.2 turbo benzinemotor met 115 pk. Uiteraard is de auto ook beschikbaar met de populaire hybride-aandrijflijn (met 122 of 180 pk!) in combinatie met een automaat. Maar met deze handgeschakelde versie komt de rijdynamiek misschien wel het beste tot uitdrukking. De zijdezacht schakelende zesbak is een perfecte match met de venijnige motor. Een topsnelheid van 200 km/u en een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 10 seconden zeggen in dat kader genoeg. Een fijne en moderne aandrijflijn en zuinig bovendien. Dat de Corolla niet alleen een glimlach op je gezicht tovert door de fijne aandrijflijn ontdek je als een snelle rit over de binnenwegen kiest. Dan ervaar je een lekker directe besturing, een stabiel rijgedrag en een speels bochtgedrag. De nieuwe Corolla maakt z’n sportieve looks beslist waar.

Gouden combinatie
Ondertussen geniet je in de auto van volop luxe. Dit is een First Edition-uitvoering met een groot touchscreen en navigatie, mooie bekleding en een reeks aan veiligheids- en comfortverhogende extra’s. Bovendien zijn mooie 17 inch lichtmetalen velgen standaard op deze versie. Heeft Toyota met de nieuwe Corolla een gouden combinatie in handen? Wij denken van wel! Immers, de schitterende vormgeving, hoge kwaliteit en fijne rijeigenschappen maken van de Corolla een gouden combinatie. Bij autobedrijf Korterink is dit in mooi rood metallic gespoten exemplaar beschikbaar voor een proefrit.

Technische gegevens

Toyota Corolla 1.2 Turbo First Edition

Motor:  4 cilinders, 1.197 cc
Vermogen:  85 kW, 115 pk
Koppel:  185 Nm bij 1.500 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 10,1 seconden
topsnelheid: 200 km/u