Proefrit met de SKODA Karoq

02 maart 2018


Klik op de afbeelding voor de video! 

 

 

 

 

Van alles het beste

Het Tsjechische merk ŠKODA heeft al weer enkele jaren als slogan ‘Simply Clever’. En die slogan is ‘slim’ gekozen. Immers, in de afgelopen jaren heeft het merk met een serie aan succesvolle modellen precies de juiste snaar weten te raken bij de consument. Mooie auto’s voorzien van talloze slimmigheidjes die de ŠKODA-modellen al snel bij een steeds groter wordende klantenkring geliefd maakten. De nieuwste aanwinst, de compacte SUV met de naam ‘Karoq’, zal dat succes alleen maar verder uitbouwen. Althans, dat is onze conclusie na een uitgebreide proefrit in de omgeving van Zwolle!

Aangename cocktail
Autobedrijf Korterink met vestigingen in Zwolle en Rouveen, stelt ons een fraaie Karoq ter beschikking voor een uitgebreide proefrit. We rijden met een extra complete Karoq in Style-uitvoering in combinatie met een 150 pk sterke benzinemotor die gekoppeld is aan een zeventraps DSG transmissie. Op pad met deze sterk gemotoriseerde Karoq, valt onmiddellijk een ding op; wat voelt deze auto ongekend volwassen aan! Wat dat betreft heeft ŠKODA een perfecte mix gevonden tussen hetgeen de concerngenoten reeds aanbieden in de vorm van vergelijkbare SUV-modellen als de Audi Q3, Volkswagen Tiguan en de SEAT Ateca. De chique afwerking van de Audi, het degelijke gevoel van de Volkswagen en de speelse rijeigenschappen van de SEAT, maken van de Karoq een auto waarmee je zeer aangenaam onderweg bent. De vormgeving is ook al zo’n geslaagde mix van z’n concernbroertjes. Massief, stoer en toch ook chique. ‘Van alles het beste’ lijkt ŠKODA te hebben gedacht bij het ontwerpen van de Karoq. En geef ze eens ongelijk! 

IJskrabber

Je zit lekker hoog op de bok en dat geeft je een veilig gevoel van controle. De Karoq is keurig afgewerkt en kent veilige, voorspelbare rijeigenschappen. Of je nu in het oude stadsgedeelte in Zwolle rijdt of op de snelweg, dit is in ieder geval geen auto waar je aan moet wennen, je kent ‘m al snel als je eigen broekzak. En natuurlijk is ook deze ŠKODA ‘simply clever’ met hel veel slimme details. Wat dacht u van een ijskrabber die veilig is opgeborgen aan de binnenzijde van het tankklepje? Of een geïntegreerde tablethouder achterin voor een aangename reis? Of een paraplu-met-houder onder passagiersstoel? Slim! Het zijn juist dit soort zaken die elke rit in de Karoq er net even wat aangenamer maken. Bovendien onderscheidt het merk zich nadrukkelijk van de concurrentie met dit soort sympathieke extra’s.

Premium zonder poeha
De Karoq voelt, oogt en rijdt als een zeer hoogwaardig product. Perfect uitgebalanceerd zonder hoogdravend te worden. En laat dat nu precies een van de troeven zijn van de producten van ŠKODA in het algemeen en van deze nieuwe Karoq in het bijzonder. Daarom voorspellen we ook een ‘gouden toekomst’ voor deze compacte en volwaardige SUV. Je kunt premium rijden zonder dat je er mee te koop loopt of er de hoofdprijs voor betaalt. Dit is een fijn alternatief voor iedereen die op zoek is naar een ruime auto met bewezen techniek en een hoogwaardige uitstraling in een bijzonder populair autosegment. Autobedrijf Korterink stelt u graag een demonstratie-auto ter beschikking voor een uitgebreide proefrit!