Suzuki S-Cross getest door Autobedrijf Korterink

04 januari 2022

Sinds kort staat de nieuwe Suzuki S-Cross in onze showroom aan de Lichtmis. Al jarenlang is de S-Cross een geliefd Suzuki-model door zijn omvangrijke pakket aan pluspunten. Een ruim interieur, een aangename hoge zit- en instap, een uitgebreide standaarduitrusting en gunstige verbruikskosten. Aan dat rijtje voegt Suzuki nu nog een paar belangrijke troeven toe: een geraffineerde vormgeving en een extra fraaie afwerking. Met de nieuwe Suzuki S-Cross weet autobedrijf Korterink ongetwijfeld een nieuwe groep klanten aan te trekken. Wij testen voor u de complete Style-uitvoering in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak.

Een fraaie styling kenmerkt de Suzuki S-Cross

De prachtig vormgegeven voorzijde met bijna verticale grille, mooi vormgegeven koplampen en stoere bumperpartij zorgen direct voor een hoogwaardige en bijna voorname uitstraling. Wie deze Suzuki-neus in de binnenspiegel ziet verschijnen, zal op z’n minst onder de indruk zijn van dit met zorg vormgegeven front. De S-Cross heeft met deze compleet vernieuwde neus een moderne uitstraling gekregen die perfect past bij dit type (SUV) auto. Maar ook de rest van de buitenzijde kreeg een grondige update. Aan de zijkant vallen de ‘vierkante’ wielkastverbreders in het oog en de achterzijde oogt nu een stuk massiever dankzij de fraaie achterlichten die optisch over de volle breedte van de auto doorlopen. Een aantal nieuw leverbare kleuren maakt de ‘make-over’ compleet. Met de nieuwe S-Cross heeft Suzuki een auto ontworpen die volledig past bij de huidige designtaal van compacte crossovers. En dat geeft het model volop kansen om ook nieuwe doelgroepen aan te trekken. Want Suzuki biedt nu niet alleen een auto die er uit ziet als door een ringetje te halen, hij is daarnaast ook nog verrassend betaalbaar!

Mooi interieur met hightech features

Stap in en ervaar de grote vernieuwing die ook in het interieur van de nieuwe Suzuki S-Cross heeft plaatsgevonden. Voor je ontvouwt zich een royaal en erg mooi afgewerkt dashboard dat het ruimtelijke gevoel van deze auto in niet onaanzienlijke mate versterkt. In deze Style-uitvoering is een groot multimedia beeldscherm standaard. Een compleet en zeer eenvoudig te bedienen systeem met audio, navigatie en zelfs een 360 graden camera gecombineerd met rondom parkeersensoren. Een echte eye-catcher die het interieur nog volwaardig doet ogen. Tel daar de royale en fraai beklede verwarmbare stoelen bij op en je hebt een ambiance waar je het zonder problemen vele uren in vol kunt houden. Overigens is ook de Comfort-uitvoering al zeer compleet met een riant pakket aan (veiligheids) extra’s. Deze Style is echter het summum op uitrustingsgebied. Alleen de metallic lak en het panoramadak zijn optioneel; voor de rest is alles standaard!

Rijeigenschappen op hoog niveau

Als er één auto is waar je onderweg snel vertrouwd mee raakt, dan is het wel deze nieuwste editie van de Suzuki S-Cross. De makkelijke instap garandeert een probleemloze entree. De eenvoudige bediening doet de rest. Start de motor en ervaar de kracht die de 1,4 Boosterjet benzinemotor gecombineerd met smart hybrid techniek genereert. De handgeschakelde zesversnellingsbak schakelt als de spreekwoordelijke mes door de boter en maakt ook een sportievere rijstijl mogelijk. Tel daar de fijne besturing, goede koersvastheid en aangenaam lage geluidsniveau bij op en je hebt een auto waarmee het aangenaam kilometers vreten is. Voor nog meer comfort en veiligheid zijn een automatische versnellingsbak en zelfs vierwielaandrijving leverbaar. Zelfs met deze mooie extra’s blijft de prijs aangenaam.

Kortom, wie op zoek is naar een mooi vormgegeven crossover met een royale uitrusting, moderne techniek, veel ruimte en een goede prijs, kan niet om de nieuwe Suzuki S-Cross heen. Ervaar het zelf tijdens een proefrit bij autobedrijf Korterink. Wij zetten onze demonstratie-auto graag voor u klaar!