Suzuki Vitara Full Hybrid

14 maart 2022

Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara Full Hybrid. Deze stoere SUV met de nieuwe en efficiënte hybride aandrijflijn staat nu in onze showroom. De prijzen beginnen bij € 29.350,- voor de Vitara 1.5 Hybrid Select.

  • Standaard automatische versnellingsbak
  • Leverbaar met AllGrip-vierwielaandrijving
  • Korte afstanden volledig elektrisch af te leggen
  • Direct te bestellen; Vitara Full Hybrid vanaf € 29.350,-

De nieuwe Suzuki Vitara full hybrid rijdt fantastisch!

Met de nieuwe Suzuki Vitara Gull Hybrid was efficiënt en krachtig rijden nog nooit zo ontspannen. De Suzuki Vitara met een volledig door Suzuki ontwikkelde hybride aandrijflijn is per direct te bestellen in verschillende uitvoeringen. Wat de Full Hybrid zo aantrekkelijk maakt, is dat standaard wordt gekoppeld aan een automatische zestraps transmissie met schakelflippers aan het stuur. Een elektromotor met 24 kW (33 pk) werkt samen met een 1,5 liter viercilinder benzinemotor met 75 kW (102 pk). Hierdoor kan er zowel hybride worden gereden, alsook volledig elektrisch. Samen zijn de motoren goed voor een gecombineerd vermogen van 85 kW (115 pk). De Vitara Full Hybrid mag 1.200 kg trekken en is dus ook prima bruikbaar als trekauto. Wil je meer trekgewicht, dan is er ook nog een handgeschakelde Vitara 1.4 Boosterjet met 129 pk en 1.500 kg trekgewicht.

Geruisloos, krachtig en ontspannen rijden

Wie eenmaal is ingestapt in de Vitara Hybrid, merkt slechts aan enkele details dat deze Vitara een half elektrische aandrijflijn heeft. Slechts het groene ‘EV’ lampje op het dashboard verraadt iets over de geavanceerde aandrijflijn. Wat onmiddellijk opvalt, is de prettige en constante trekkracht bij het accelereren. Zodra je het systeem eenmaal ‘kent’, kan je opvallend vaak volledig elektrisch rijden. Het blijft een mooi gezicht als je de toerenteller van de verbrandingsmotor ziet wegzakken naar ‘0’ terwijl de auto gewoon op snelheid blijft. Bovendien wordt de auto ongemerkt tijdens het rijden bijgeladen waardoor je nooit een lader hoeft op te zoeken en tegelijkertijd het brandstofverbruik met gemak boven de 1 op 20 blijft. Met name bij een ontspannen rijstijl komt het hybride-systeem maximaal tot z’n recht. Ook in druk stadsverkeer is het ideaal en zal je opvallend vaak ‘met het groene EV-lampje aan’ door het verkeer bewegen.  

Leverbaar als Select en Style

De nieuwe aandrijflijn is te bestellen in combinatie met de populaire Select- en Style-uitvoeringen van de Vitara. Standaard beschikt de Vitara al over veel luxe, met onder meer geregelde airconditioning, adaptieve cruise control en limiter, LED-verlichting en het Suzuki Safety System, met onder meer Dual Sensor Brake Support, Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition. De Select voegt daar nog eens 17 inch lichtmetalen wielen, een 7 inch display met ondersteuning voor Apple CarPlay® & Android Auto™, stoelverwarming, een achteruitrijcamera en het Suzuki Safety System Pro, met als uitbreiding Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert, aan toe. De Vitara Style krijgt daarbovenop luxueuze bekleding, navigatie, parkeersensoren voor en achter en gepolijste 17 inch lichtmetalen wielen. Bovendien is dit model leverbaar met een elektrisch bedienbaar panoramadak.

Prijzen

Suzuki levert de Vitara Full Hybrid naast de handgeschakelde Vitara Smart Hybrid. De prijzen voor de Full Hybrid beginnen bij € 29.350,- voor de Vitara Full Hybrid Select. Voor de topuitvoering, de Style, starten de prijzen bij € 31.850,-. Beide uitvoeringen zijn ook leverbaar met Suzuki’s geavanceerde AllGrip-vierwielaandrijving. Dit heeft voor beide versies dezelfde meerprijs van € 3.000,-.