Tips om uw auto in topconditie te houden tijdens corona

22 mei 2020

Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen zijn we meer aan huis gebonden dan ooit. Hoewel Nederland langzaamaan gelukkig weer een beetje in beweging komt, stappen we nog steeds veel minder vaak in de auto. Daar waar de auto normaal gesproken dagelijks wordt gebruikt, staat hij nu dagen- of soms zelf wekenlang stil. Hoe voorkomt u problemen door het stilstaan van uw auto en waar moet u op letten wanneer u wél in de auto stapt? Autobedrijf Korterink heeft een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

START UW AUTO AF EN TOE
Staat uw auto lang stil? Dan kunnen de accu, de banden, de remmen en de brandstof in uw tank voor problemen zorgen. U kunt deze problemen voor zijn, door uw auto in ieder geval één keer per week een half uur lang te gebruiken. Een rit van een kwartier heen en een kwartier terug is dus al voldoende. Daarnaast blijft goed en periodiek onderhoud aan uw auto belangrijk. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een controle door onze specialisten. Zo houden we uw auto samen in topconditie!

Tijd voor onderhoud of een nieuwe accu? Maak dan gelijk een afspraak!
VOORKOM SCHADE AAN UW LAKLAAG DOOR VOGELPOEP

Vogelpoep is erg schadelijk voor de laklaag van uw auto. Vooral bij warm en zonnig weer trekken de zuren van de poep snel in de autolak. Het gevolg zijn doffe plekken of verkleuringen. Loop dus regelmatig een rondje om uw auto en maak de plekken snel schoon! Geef uw auto ook regelmatig een complete wasbeurt en breng hierbij een waxlaag aan. Dit beschermt de lak onder andere tegen de schadelijke vogelpoep en zorgt ervoor dat u dit makkelijker schoon kunt maken.

 

 

 

 

HOUD OOK UW INTERIEUR GOED SCHOON
Het coronavirus vraagt meer aandacht voor hygiëne, óók in uw auto. Maak dus regelmatig het interieur van uw auto goed schoon en desinfecteer de plekken die u het meest met uw handen aanraakt zoals het stuur, de pook, de radio, de deurgrepen, de handrem en de gordels. Vergeet ook niet om uw sleutels te desinfecteren.

VOORKOM BOETES EN ONNODIG RISICO: MET HOEVEEL PERSONEN MAG U IN DE AUTO?
De basisafspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot één huishouden behoren. Hoewel u er geen boete voor kunt krijgen, is het dus erg onverstandig om met een vriend, buurman of collega in één auto te zitten. Het is wél strafbaar als u met 3 personen (of meer) in een auto zit als u niet uit hetzelfde gezin komt. U kunt hiervoor een boete krijgen van 390 euro.

Bij autobedrijf Korterink ontvangen we u graag geheel conform de RIVM-richtlijnen. Ook als u een proefrit wilt maken, bent van harte welkom. Wij hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen. Samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf daarom uw handen wassen, houd 1,5 meter afstand en vermijd drukke plaatsen. Blijf gezond!