Wij testen de nieuwe ŠKODA Fabia

22 oktober 2021

Onlangs was de nieuwste editie van de ŠKODA Fabia bij ons ‘op bezoek’. En natuurlijk maakten wij van de gelegenheid gebruik om deze nieuwste compacte ŠKODA voor u nauwkeurig te testen. Aangezien Autobedrijf Korterink de nieuwe Fabia vanaf medio november in de showrooms heeft staan, willen wij u met deze rijtest alvast volledig op de hoogte stellen van alle kwaliteiten van deze fraai gelijnde auto! Stapt u ook even in deze veelbelovende ŠKODA waar op de hele maand november nog een inruilpremie van € 2.000,- geldt?

Dynamische vormgeving

De Fabia is van bumper tot bumper compleet vernieuwd. Allereerst valt het nieuwe front op dat geheel in de recente ŠKODA huisstijl is uitgevoerd. Hierdoor wordt de verwantschap met de recentelijk ook totaal vernieuwde Octavia en de Scala nog eens versterkt. De gehele vormgeving straalt dynamiek uit. Een fraaie, licht oplopende taillelijn gecombineerd met een robuuste achterzijde en de op deze uitvoering standaard aanwezige chroomstrip langs de zijruiten zorgt voor extra raffinement. De mooi vormgegeven lichtmetalen velgen maken het aantrekkelijke plaatje compleet. Hier staat en volwassen en moderne auto met een tijdloos fraai design. Het hippe kleurenpalet zoals dit ‘Moonwhite metallic’ benadrukken de sportieve aspiraties van de nieuwe Fabia. Dit is echt een auto om in gezien te worden!  

De nieuwe Fabia is ruim en zeer compleet uitgerust

Als vanouds is ook de nieuwste editie van de Fabia zeer compleet uitgerust. De door ons geteste Fabia betreft een Business Edition en die zit voor krap € 23.000,- zeer goed in z’n spullen. Een digitale cockpit, infotainmentsysteem met touchscreen en mooie lichtmetalen velgen zijn op deze uitvoering net zo vanzelfsprekend als LED-verlichting in het interieur, automatische airco en een middenarmsteun achter. Volwaardige extra’s die de Fabia beslist een extra dimensie geven. Maar ook de andere uitvoeringen zitten standaard al ruim in hun uitrusting. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om de uitrusting naar keuze een upgrade te geven met aantrekkelijk geprijsde pakketten. Onze verkoopadviseurs vertellen u er graag meer over. Het interieur behoort tot een van de ruimste in z’n klasse. In het zorgvuldig afgewerkte interieur passen probleemloos 4 tot 5 volwassenen en hun bagage. Dat zie je in deze klasse wel eens anders!

Goede value for money

Het rijden met de nieuwe ŠKODA Fabia gaat opvallend onopvallend prettig. Onder motorkap maakt de bekende 1.0 TSI met naar keuze 95 of 110 pk de dienst uit. Dit is een zeer prettige motor met veel koppel ‘onderin’ waardoor soepel en vlot rijden eigenlijk als vanzelf gaat. Wij reden met de handgeschakelde 95 pk-versie en die kenmerkt zich door een zeer aangenaam rijgedrag. De auto ligt opvallend stabiel op de weg, ook op hogere snelheden en ook in snel genomen bochten. De besturing werkt daarbij met precies genoeg gevoel om het gevoel van totale controle te versterken. Daarmee is de ŠKODA Fabia een buitengewoon fijn rijdende metgezel die je altijd en overal veilig naar toe brengt. De bestuurder kijkt uit over een fraai vormgegeven dashboard met talloze mooie stylingdetails. Zo krijgt deze uitvoering een met leer bekleed tweespaaks stuurwiel met audiobediening en mooie sierlijstjes rondom de ventilatieroosters mee en is er zelfs een gestoffeerde afwerking (met fraaie stiksels) van het dashboard! Het geeft de Fabia een bijzondere en hoogwaardige uitstraling en kom je maar zelden tegen in deze prijsklasse. Zo’n goede ‘value for money’ is dan ook typisch ŠKODA ‘Simply Clever’!

Mocht je overigens direct in een Fabia willen rijden, dan hebben wij nu nog enkele exemplaren van het huidige model op voorraad met extra korting. Nieuwsgierig? Klik dan snel hier!

Nu bij Autobedrijf Korterink: de nieuwe ŠKODA Fabia met € 2.000,- inruilpremie (t/m 30 november 2021)