Bandenservice

Wilt u liever meer informatie over zomer- of winterbanden of toch allseason banden? Hieronder vindt u meer over de reden dat u per seizoen een andere band nodig kunt hebben.

Veilig rijden in de winter

Banden zijn het enige contact dat je hebt met de weg en zijn daarom erg belangrijk voor je auto en veiligheid. Bij temperaturen van 7 graden Celsius of minder bieden winterbanden meer grip op een besneeuwd of nat wegdek.

Winterbanden zijn onmisbaar voor extra grip

Voor extra grip op de weg bij ijzel, gladheid en sneeuw zijn winterbanden onmisbaar. Zeker als je weet dat de kans op een ongeluk in de winter 6 keer hoger is dan in de zomer. Voor je veiligheid zijn ze daarom nu extra voordelig. Je ziet het verschil in remweg op sneeuw met zomer- en winterbanden. Bij een snelheid van 30 km/h is deze met zomerbanden al 8 meter langer, bij 50 km/h zelfs 11 meter.

Reis je naar of door Duitsland?

Vanaf heden volstaat de aanduiding M+S niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het zogenaamde sneeuwvlokjessymbool verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden. De Duitse overheid verplicht het symbool vanaf 1 januari op alle banden die vanaf dan worden geproduceerd en gemonteerd om in de winterperiode op de openbare weg te gebruiken. Op de zijkant van alle banden staat een zogenaamde DOT-code, bestaande uit vier cijfers die de week en het jaar van productie weergeven.

Praktische informatie

De meest gestelde vragen over dit onderwerp. Nog niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Bij temperaturen van 7 graden Celsius of minder bieden winterbanden meer grip op een besneeuwd of nat wegdek dan zomerbanden.

Op de zijkant van alle banden staat een zogenaamde DOT-code, bestaande uit vier cijfers die de week en het jaar van productie weergeven. Indien er door Duitsland wordt gereisd en nieuwe banden zijn gemonteerd, moet er dus goed op deze code in combinatie met alleen M+S worden gelet. Is de DOT code van het jaar 2021, dan moet dus ook het sneeuwvlokjessymbool op de band aanwezig zijn.

Het grootste verschil is dat een winterband écht geschikt is voor winterse omstandigheden zoals gladheid en sneeuw. De winterband is de veiligste keuze. Een 4-seizoenenband bevat minder lamellen (inkepingen) dan een winterband, waardoor hij minder grip heeft bij glad weer. Zo is de allseason banden een mooie tussenweg en veiliger dan een zomerband. Maar wie veel en vaak onder winterse omstandigheden rijdt, kiest het beste winterbanden.