Autobedrijf Korterink is uw aanspreekpunt bij autolease

De hoogte van het leasebedrag is afhankelijk van de aanschafprijs van de lease occasion, of u een auto inruilt, de eventuele slotsom en de leasetermijn. Het is goed om te weten dat het leasen van een occasion ook mogelijk is met een korte looptijd, namelijk al vanaf 12 maanden. Wij helpen u graag bij het samenstellen van de voorwaarden die voor u het meest gunstig zijn! Neem gerust contact met ons op of kom langs in de showroom!

Waarom leasen bij Autobedrijf Korterink?

Bent u als ondernemer op zoek naar leaseauto’s voor zakelijk gebruik? Dan bent u bij ons aan het juiste adres; Korterink is uw beste adviseur als het gaat om leasen.

Financial lease

Het is fiscaal erg aantrekkelijk om te kiezen voor financial lease, want u heeft te maken met vaste, transparante maandlasten. Wel draagt u alle financiële risico’s bij u; u bent de economische eigenaar en uw leaseauto behoort tot het vermogen van uw onderneming. Voordeel is wel dat u recht heeft op investeringsaftrek.

Operational lease

Kiest u voor operational lease? Dan staat de auto niet op uw balans en is de auto geen onderdeel van het vermogen van uw onderneming. Een leasemaatschappij wordt in dit geval eigenaar van een leaseauto en is verantwoordelijk voor de wegenbelasting, onderhoud, verzekering en reparatie.

Praktische informatie

De meest gestelde vragen over kopen van een occasion bij Korterink. Nog niet gevonden wat u zoekt?
Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

  • Mogelijkheid om een auto in te ruilen
  • De afgedragen btw van het aankoopbedrag kunt u met uw omzetbelasting verrekenen
  • De leaseauto kunt u op de balans activeren
  • Aanbetaling doen is mogelijk, maar niet noodzakelijk
  • U bepaalt zelf de looptijd van het leasecontract
  • U bepaalt zelf de hoogte van de slotsom
  • De rente staat vast voor de gehele looptijd
  • Economisch gezien is de zakelijke lease auto uw eigendom

Helder inzicht in uw kosten. U betaalt een vast bedrag per maand waarmee alle kosten gedekt zijn, met uitzondering van brandstofkosten. Zo weet u precies waar u maandelijks aan toe bent. U hebt zelf geen omkijken meer naar kosten voor bijvoorbeeld reparaties, onderhoud en verzekeringen.

Financial lease is voor ondernemers vaak voordeliger dan operational lease. Bij operational lease loopt de leasemaatschappij namelijk meer risico. Hierdoor betaal jij mogelijk een hoger maandbedrag, terwijl de auto van de leasemaatschappij blijft.

Met private lease rijd je als particulier een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag zonder dat deze van jou is. Behalve de brandstof zijn alle kosten die je aan een auto kunt hebben inbegrepen. De periode bepaal je zelf, je kunt vaak kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Overigens kan private lease ook voor ondernemers een optie zijn; je betaalt dan immers GEEN bijtelling en je kunt je zakelijk gereden kilometers zakelijk in rekening brengen.