Airco service

Airconditioning doet meer dan je denkt. Zo blijft uw auto niet alleen koel, ook voorkomt een airco beslagen ruiten en houdt stof, uitlaatgassen en pollen buiten. En verhoogt daarmee het rijcomfort. Daarvoor moet uw airco wel goed functioneren. Wist u dat onderhoud aan uw airco niet wordt meegenomen in het standaard onderhoud? Daarom adviseren wij om regelmatig een aircocheck te doen en om eens per drie jaar onderhoud aan de airco uit te laten voeren.

Airco onderhoud: voor een goed functionerende auto airco

Tijdens een Airco Service wordt de airco in jouw auto goed nagekeken. De volgende controles worden uitgevoerd: check werking onderdelen, koeling controleren, controle stof- en pollenfilter, drukbeveiliging controleren, lekdichtheid checken, drukbeproeving inspecteren, leeghalen, vacumeren en afvullen.

Doe een aircocheck

Bij Autobedrijf Korterink kunt u een airco heck en een airco servicebeurt laten uitvoeren. Afhankelijk van wat u kiest wordt er gecontroleerd of de airco nog goed functioneert, wordt deze schoongemaakt en wordt deze, indien nodig, bijgevuld. Zo voorkomt u dat u last heeft van een muffe geur in de auto die wordt veroorzaakt doordat schimmels en bacteriën zich in de airco van de auto nestelen. Het is aan te raden om met regelmaat een airco controle in de vorm van een airco check en airco onderhoud in de vorm van een airco servicebeurt uit te laten voeren; het maakt daarvoor niet uit hoe vaak u de auto gebruikt.

Praktische informatie

De meest gestelde vragen over dit onderwerp. Nog niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Nee, een airco check zit niet in een standaard onderhoud van uw auto maar wordt door ons voor een gunstige prijs aangeboden.

  • Airco vullen en koudemiddel recyclen, inclusief koudemiddel R134A*
  • Airco reinigen zodat alle ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen
  • Vertraagt de aanwas van nieuwe bacteriën

De Airco Servicebeurt kost afhankelijk van merk en model ongeveer € 150,-