Ruitreparatie door Autobedrijf Korterink

Een beschadiging in de voorruit heeft grote invloed op de veiligheid van de berijder en zijn passagiers. Uw voorruit draagt voor gemiddeld 30% bij aan de structurele sterkte van de auto. Bij het plaatsen van een nieuwe, moderne voorruit is het cruciaal dat rij-assistentiesystemen de juiste informatie van camera’s en sensoren blijven ontvangen.

Sterretje in uw ruit?

Een sterretje in de voorruit kan ieder moment in een barst veranderen, meestal wanneer u er niet op rekent. Wanneer dit gebeurt terwijl u rijdt, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Een beschadiging in de voorruit heeft grote invloed op de veiligheid van de berijder en zijn passagiers. Uw voorruit draagt voor gemiddeld 30% bij aan de structurele sterkte van de auto.

De passagiersairbag vertrouwt voor ondersteuning op de voorruit wanneer de airbag wordt geactiveerd. Wanneer een sterretje wordt gerepareerd, is uw voorruit net zo sterk als voor de schade. Laat daarom ruitschade zo snel mogelijk repareren. Via Dealerglass gebeurt dat altijd bij Autobedrijf Korterink. Plak bij de vorming van een sterretje direct beschermende stickers overheen, zo voorkomt u eventuele grotere schade. Maak daarna direct een afspraak  om uw ruit snel en vakkundig door Autobedrijf Korterink in Rouveen te laten maken.

Wij werken samen met Dealerglass

Dealerglass is een ruitschadeherstel formule voor merkdealers. Wie kent uw auto tenslotte beter dan Autobedrijf Korterink. Via Dealerglass bent u dus verzekerd van vakkundig ruitschadeherstel met originele onderdelen en volgens fabrieksvoorschriften. Dealerglass regelt voor u afhandeling  met uw lease- of verzekeringsmaatschappij. Wel zo handig.

Waarom Dealerglass?

  • Reparatie door een erkende merkdealer
  • Reparatie volgens fabrieksspecificatie, met originele onderdelen
  • Direct kalibratie van veiligheidssystemen bij ruitvervanging
  • Afspraak bij u in de buurt
  • Wij regelen alles met uw verzekeraar of leasemaatschappij
Maak een afspraak

Ruit vervangen

Bij het plaatsen van een nieuwe, moderne voorruit is het cruciaal dat rijassistentiesystemen de juiste informatie van camera’s en sensoren blijven ontvangen. Alleen zo is de veiligheid gewaarborgd. Daarom maken wij bij ruitschade gebruik van originele onderdelen en goedgekeurde kalibratie en reparatie technieken. Deze reparaties zijn in goede handen bij de perfect getrainde technici van autobedrijf Korterink. Dit alles leidt zowel optisch als op het gebied van veiligheid altijd tot een perfect, fabrieksnieuw resultaat. Daarbij blijft de fabrieksgarantie van kracht.

Praktische informatie

De meest gestelde vragen over dit onderwerp. Nog niet gevonden wat u zoekt?
Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Is het sterretje niet groter dan een 2 euro munt? Goed nieuws, dan kan het bijna altijd gerepareerd worden. De reparatie is in de meeste gevallen gratis. De reparatie kan namelijk bij uw autoverzekering geclaimd worden mits u WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco verzekerd bent.

De verplichte WA-verzekering alleen dekt geen ruitschade. Houd er wel rekening mee dat u een zogenaamd eigen risico kan hebben. Het eigen risico is het bedrag dat u zelf moet betalen in geval van schade. Bekijk uw polisvoorwaarden wat exact voor u van toepassing is.

Er kan u uiteraard niemand verplichten om uw beschadigde autoruit te laten vervangen. Toch kan ruitschade in bepaalde gevallen zorgen voor een afkeuring voor de APK. Dit geldt in het bijzonder wanneer er sprake is van een kapotte voorruit. Stelt u zich bijvoorbeeld maar eens voor dat er een barst is terug te vinden in het gezichtsveld van u als bestuurder. Deze barst mag misschien op het eerste zicht vrij onschuldig lijken, een enkele reflectie kan grote gevolgen hebben. Omwille van deze reden zal dit type van schade altijd zorgen voor een afkeuring voor de apk. Heeft u met andere woorden een scheur in voorruit en hindert deze uw zicht op de weg? In dat geval is het absoluut van belang om deze schade zo snel mogelijk te laten herstellen.