Autobedrijf Korterink: al 55 jaar historie

Autobedrijf Korterink is een echt familiebedrijf dat al ruim 55 jaar actief is in de autobranche. Aan deze rijke historie heeft het bedrijf vandaag de dag zijn reputatie te danken als betrokken en betrouwbare mobiliteitspartner voor de regio Zwolle/Meppel/Staphorst. Graag nemen wij u mee in de geschiedenis en de toekomst van ons familiebedrijf.

Ook in de toekomst blijft Autobedrijf Korterink volop in beweging. Immers, de autobranche staat voor vele nieuwe uitdagingen en Autobedrijf Korterink volgt deze op de voet. Zo kunnen wij al onze klanten nu en in de toekomst mobiliteit blijven garanderen.

  • Officieel Suzuki-dealer voor de regio Zwolle
  • Service dealer voor Škoda, Toyota en Ford
  • Persoonlijk advies
  • (h)echt familiebedrijf

Autobedrijf Korterink start in 1967 in Rouveen

“Henk Korterink opent de deuren van Autobedrijf Korterink”, kopte de krant ruim 55 jaar geleden. In 1967 startte Henk Korterink (die in 2019 helaas is overleden) in een piepklein schuurtje in Rouveen met de verkoop van gebruikte auto’s. Henk was een echte ondernemer en al in 1968 werd het wegens ruimtegebrek tijd om uit te breiden. Aan de Oude Rijksweg 482 kocht hij een weiland en hij besloot daar om zijn bedrijf te vestigen. Het aanbod van auto’s bleef groeien en toen in 1970 ook het dealerschap van Toyota een feit was, kwamen er naast het aanbod van gebruikte auto’s ook nieuwe auto’s bij.

Een eigen schadeherstelbedrijf

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw groeide het bedrijf in Rouveen gestaag verder. In 1984 was de volgende uitbreiding een eigen schadeherstelbedrijf.  Vervolgens werd na de komst van het service dealerschap van Ford in 2003, ook het officiële dealerschap voor Suzuki in de regio Meppel-Steenwijk in 2016 aan het portfolio toegevoegd. Inmiddels is Autobedrijf Korterink de mobiliteitsaanbieder in de regio Zwolle/Meppel/Staphorst. In 2011 werd de verantwoordelijkheid van het bedrijf overigens door Henk Korterink overgedragen aan de 2e generatie; vanaf dat moment namen de broers Arjan, Gerben en Andre de dagelijkse leiding van het bedrijf over.

Sinds 1991: autobedrijf Korterink aan de Lichtmis

Een belangrijke volgende stap in de historie van Autobedrijf Korterink was de aankoop van een bedrijfspand aan de Lichtmis, gelegen op een centrale locatie vlakbij de op- en afrit van de A28. Het pand was destijds een landbouwmechanisatiebedrijf en had een klein benzinestation. Korterink verbouwde het pand waardoor het geschikt werd als autogarage waar kleine servicewerkzaamheden werden uitgevoerd zoals lampjes vervangen, banden verwisselen en overige kleine werkzaamheden. Het benzinestation werd flink uitgebreid en bovendien werd de shop groter. Vanaf 1999 volgde het Škoda-dealerschap aan de Lichtmis en breidde Korterink wederom uit met de verkoop en het onderhoud van nieuwe- en gebruikte Škoda’s.

Autobedrijf Koterink de Lichtmis

Mobiliteitscentrum aan de Lichtmis, A28, afslag 22

Na enkele jaren van voorbereiding, werd in 2017 een compleet nieuw pand opgeleverd aan de Lichtmis. Alle activiteiten in Rouveen werden vanaf dat moment samengevoegd op de locatie aan de Lichtmis. Vanaf dat moment vertegenwoordigde Autobedrijf Korterink de merken Toyota, Ford, Škoda en Suzuki op een locatie. Gecombineerd met een grote werkplaats voor service en reparaties, een nieuwe schadewerkplaats en een selfservice benzinestation is Autobedrijf Korterink vanaf dat moment een echt mobiliteitscentrum.

Škoda van 2002 tot 2022 ook in Zwolle

In 2002 verwerft Autobedrijf Korterink ook het dealerschap voor de regio Zwolle van het merk Škoda. Jaar op jaar zijn wij prijswinnend op het gebied van klanttevredenheid. Om het merk op de juiste manier te vertegenwoordigen, betrekt Korterink een pand aan de Nikolaus Ottostraat 1 in Zwolle. Eerst werd een deel van het pand gehuurd maar in 2007 wordt het hele pand gekocht. In 2014 volgde een grondige verbouwing waarbij het pand volledig in merkstijl werd geactualiseerd. Sinds de zomer van 2022 is Autobedrijf Korterink service dealer van het merk Škoda en zijn alle activiteiten geconcentreerd aan de Lichtmis. Uiteraard blijven wij wel servicedealer in het gebied Zwolle van het merk Škoda.

Transitie naar elektrificatie

Autobedrijf Korterink is klaar voor de transitie naar elektrificatie van het wagenpark. Naast onderhoud en reparatie van elektrische auto’s (EV’s) en reparatie van accupakketten is op onze locatie ook een BP Pulse snellaadstation gevestigd. Hier kan een elektrische auto snel (tot 150 kW) en efficiënt worden geladen.

De toekomst van het mobiliteitscentrum

We hebben besloten om onze twee vestigingen te centraliseren op onze locatie in Rouveen, direct aan de op- en afrit van de A28 op slechts 10 autominuten van Zwolle. Door de centralisatie op 1 vestiging kunnen we onze kennis en expertise bundelen en kunnen we blijven investeren in ons bedrijf. Zo kunnen we ook in de toekomst aan het verwachtingspatroon blijven voldoen. Recente toevoegingen aan ons bedrijf zijn het James servicelabel voor onderhoud aan alle merken, Carselexy jong gebruikte occasions en binnenkort een snellaadstation voor elektrische auto’s.

Welkom bij het mobiliteitscentrum voor de regio Zwolle

Waarom kiezen voor Autobedrijf Korterink?

Autobedrijf Korterink is een echt familiebedrijf dat al ruim 55 jaar actief is in de autobranche. Aan deze rijke historie heeft het bedrijf vandaag de dag zijn reputatie te danken als betrokken en betrouwbare mobiliteitspartner voor de regio Zwolle/Meppel/Staphorst.

Lokale betrokkenheid

Sinds de oprichting heeft autobedrijf Korterink maar één doel: u tevreden de zaak zien verlaten.

Eigen mensen

Bij autobedrijf Korterink zijn we trots op ons professionele team van medewerkers.

Één aanspreekpunt

Wij houden van korte communicatielijnen. Zo gaan we voor maximale klanttevredenheid!