APK Keuring bij Korterink

In Europa is de Algemene Periodieke Keuring (APK) wettelijk verplicht voor auto’s ouder dan 4 jaar (3 jaar voor dieselauto’s). Iedere autobezitter is verplicht om de periodieke APK check uit te laten voeren bij een erkend APK-bedrijf. Ook bij Autobedrijf Korterink kunt u terecht voor het keuren van uw auto.

APK keuring

Wanneer u een auto APK keuring door Autobedrijf Korterink uit laat voeren, dan kunt u er van op aan dat wij dit met de nodige zorg en kwaliteit voor u doen. Eventuele mankementen aan uw auto kunt u door ons laten verzorgen maar ook voor onderhoudsbeurten staan wij graag voor u klaar. Alle werkzaamheden kunnen op onze locatie aan de Lichtmis (Rouveen) worden uitgevoerd.

Kiest u voor Autobedrijf Korterink, dan kunt u rekenen op:

  • Een RDW erkend APK-bedrijf
  • Bevoegde APK monteurs die op de hoogte zijn van alle keuringseisen
  • Een APK keuringsrapport na uw keuring
  • Betrouwbare en deskundige dienstverlening

APK-keuringsschema

Datum 1e toelating: Na 1 januari 2005
Brandstof: Benzine
Wanneer keuren: Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK).

Datum 1e toelating: Na 1 januari 2005
Brandstof: Diesel
Wanneer keuren: Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK),  daarna elk jaar (voor vervaldatum APK).

Datum 1e toelating: Vóór 1 januari 2005 en voertuig niet ouder dan 30 jaar
Brandstof: Alle soorten brandstof
Wanneer keuren: Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)

Praktische informatie

De meest gestelde vragen over dit onderwerp. Nog niet gevonden wat u zoekt?
Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Wij checken de auto op: schokdempers, airbags, banden, remmen, verlichting, wielophanging, gordels, uitstoot uitlaatgassen, kilometerstand, gebruikte brandstof, het voertuigbewijs, ruitenwissers, stuurinrichting en de carrosserie.

U mag wettelijk gezien niet autorijden zonder APK. Ongeacht of de APK 1 dag te laat is of de APK keuring 3 dagen te laat is. U mag wel tot maximaal twee maanden na het verlopen van de APK uw auto stilstaand op de openbare weg laten staan. Binnen die tijd zal de RDW nog geen controle uitvoeren.

Rijden zonder geldige APK is strafbaar. Je kunt er een flinke boete voor krijgen, zowel van de politie als van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een verplichte keuring. Hierbij wordt gekeken of jouw auto voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid en milieu.